Adventshälsning

I skrivandets stund är det kallt och snö i hela landet, det lyser upp tillsammans med all vacker julbelysning. För mig känns det som att julen närmar sig med stormsteg, kanske beror det på att vi i år firar 4dje advent och julafton på samma dag.

Julen är för många en glädjefull tid då familjer samlas. Många är lediga men det är många yrkesgrupper precis som alla vi inom vården som arbetar även under högtider. Jag önskar att alla ni medlemmar som arbetar kliniskt har möjlighet att vara lediga och njuta ni med någon av dagarna.

Jag vill gärna dela med mig med att jag den
16 november var jag inbjuden till Allhelgonagården. SSSH låg ju som ni alla vet granne med Allhelgonakyrkan under många år och nu hade församlingen uppmärksammat att vi firade 120 års jubileum och att vi spelat in ”Det var fortfarande mycket ett kall” som de ville att jag skulle visa och samtidigt prata om föreningen och dagens utbildning. Det blev en riktigt trevlig kväll, det kom flera äldre sjuksköterskor, någon hade sin man med och en kvinna berättade att hon var dotter till en SSSH sjuksköterska.

Tillsammans med tidigare sjukhuspräst Bernt Eriksson återuppväcktes roliga men också tragiska minnen från olika händelser inom sjukvården på framför allt från 80 och 90-talet. Tänk vilken utveckling det har skett inom sjukvården! Blocket var hypermodernt när det byggdes, nu är det snart uttjänt och ett nytt storslaget sjukhus skall byggas i Lund. Men det lär dröja innan det står klart.

Jag önskar er alla en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!
Ami Hommel

Se filmen ”Det var fortfarande mycket ett kall”