Bästa medlemmar i SSSH, den blomstertid nu kommer!

Vi har som traditionen bjuder haft vårt årsmöte i slutet av maj. I år var det med mer än 50 deltagare som deltog och vi valde in 4 nya medlemmar i styrelsen. Det var ett mycket trevligt årsmöte som följdes av ett föredrag av Lunds Universitetssjukhus tidigare sjukhuspräst, Bernt Eriksson som berättade för oss om hur sjukhuskyrkan blev en del av sjukhuset 1970. En rolig personlig och berikande historia för alla närvarande.

Idag vill jag att vi tar oss tid att hylla alla er medlemmar i SSSH såväl pensionerade som aktiva medlemmar och uttrycka min tacksamhet för allt ni har och fortsatt utför.

Ni har alla under er karriär visat omsorg, medkänsla och professionalism. Ni har stöttat, tröstat och vårdat generationer av patienter. Ni har varit / är viktiga personer i hälso- och sjukvården. Psalmen ”Den blomstertid nu kommer” sjöng jag själv som barn på skolavslutningar. Jag tänker på den psalmen nu när skolavslutningar och studenter firar att nu är det sommar. Vi befinner oss i en härlig årstid då allt blir grönt och blommorna blommar. Njut av växtligheten, fågelkvitter, de ljuvliga dofterna och färgerna i naturen och de ljumma vindarna, värmen ska komma tillbaka nästa vecka enligt SMHI!
Nu är alla som fortfarande är i tjänst väl värda en härlig sommar och semester!

Jag hoppas att vi ses den 13 oktober på Grand Hotell i Lund då vi har vår sedvanliga höstfest. Mer information och anmälan kommer i augusti/september.

Vi erbjuder även i år våra medlemmar att delta på Svensk sjuksköterskeförenings (SSF) konferens i höst med temat Perspektiv på etik och hållbar omvårdnad. 
Se information på SSF sida där du även kan anmäla dig.
Ansök om stipendium på SSSH för att delta på konferensen.

Bästa hälsningar
Ami Hommel
Ordförande i föreningen SSSH /Stiftelsen Systergården