Julhälsning från ordförande

Kära medlemmar! 

Det blir jul i år också, en mycket annorlunda jul, efter ett annorlunda år. 

Vi är alla påverkade, på olika sätt, och vissa mer drabbade än andra. I föreningens styrelse har vi under denna tid fått direktrapporter från sjukvården som påminner oss om vilket otroligt viktigt arbete som sjuksköterskor gör. Det gör mig både stolt och mycket tacksam.     

I tider då stort fokus, kanske alltför stort fokus ligger på den individuella strävan efter lycka och framgång, inte sällan mätt med materiella mått kan jag konstatera att våra sjuksköterskor verkar ha en delvis annan måttstock. Det finns ju faktiskt forskning som visar att man mår bra av att göra gott. Låt oss hoppas att det stämmer för våra kollegor.  Så, när denna pärs är över och vi kan blicka tillbaka, hoppas jag att alla Ni som arbetade för oss andra kan känna tillfredsställelse. 

Jag får också rapporter från de av Er som arbetar med smittspårningsarbete, även det en utmaning! 

Styrelsen har i år skickat UNICEF´s julkort till de drygt 250 av våra medlemmar som är 80 år eller äldre. Jag önskar Ni alla, oavsett var i livet Ni befinner Er skall få en dos Jul och att vi skall kunna ses igen på Examensmingel, Årsmöte i Bjärred, Öppet hus på Baravägen och vårt traditionella Höstmöte på Grand i Lund på det nya året. Allt är bokat och samtliga väntar på oss med öppna armar. 

Mina varma hälsningar och förhoppningar om att Ni får vara friska, kan fira Jul och framför allt att vi får ett coronafritt 2021, om än inte direkt efter nyår. 

En God Jul och ett Gott Nytt År tillönskas alla våra medlemmar! 

Hälsningar Ninni Westgren