Julhälsning till alla medlemmar !

IMG_8142

Om inte särskilt länge skriver vi 2015. Vart tog 2014 vägen tänker vi då. Jag önskar att vi alla känner att vi gjorde något bra av 2014. Om inte så får vi kanske en möjlighet att göra 2015 något bättre.

Föreningen SSSH och Stiftelsen Systergården har under året försökt att göra gott för våra medlemmar.     Hur har vi då gjort? Vi har pysslat om föreningens egendom, våra hus i Hestra och Björnrike, dvs underhållit, lagat, målat och bytt ut uttjänt utrustning så att husen skall kunna fortsätta att vara till glädje för alla er som behöver rekreation, miljöombyte och frisk luft !

Vi har uppmuntrat våra pensionerade medlemmar att söka medel från Stiftelsen Systergården. Som ett resultat av detta har vi under hösten haft glädjen dela ut ett stort antal stipendier. Stiftelsens och Föreningen SSSH´s möjligheter att dela ut stipendier är beroende av den ekonomiska situationen som i sin tur är beroende av förvaltning och i slutändan av den globala ekonomin som vi lärt oss påverkar även den svenska ekonomin.

Vi har bjudit in till Öppet Hus och Studentmingel i samband med examen och bjudit in Ann Adolfsson som berättat för medlemmar om sitt volontärarbete i Tanzania. Vi försöker hitta något för alla. Tillfälle att prata gamla minnen, utbyta erfanheter eller blicka framåt och låta sig inspireras.

Årets Höstmöte på Grand den 19 oktober blev en succé. Vi lyssnar självklart på våra medlemmar som fick utvärdera förra årets kursändring från middag till brunch på höstmötet. Medlemmarna tyckte också att det skulle vara underhållning av något slag. Så fick det bli ! Ingrid Ronnje som är föreningens Höstfest-general fick dubbelt så mycket att fixa. Det gjorde hon med den äran ! Drygt 100 medlemmar samlades för att äta gott och lyssna på Ewa-Gun Westford som på ett medryckande sätt berättade om sin uppväxt i Borrby och sitt yrkesval – polis.

Vi gläds med våra framstående medlemmar! Den 22 november hade styrelsen terminens sista styrelsemöte. Vi saknade Sue Harden som var i Stockholm och hämtade pris som Dagens Medicins ”Årets nytänkare” på It i vården-dagen. Vi är så glada och stolta över vår Sue att jag inte kan låta bi att dela med mig av motiveringen:

”Årets nytänkare är sjuksköterska och leder projektet Walk the ward på en vårdavdelning, en påhittig och kreativ lösning för att på ett enkelt och underhållande sätt få äldre patienter att bli delaktiga i sin vård och samtidigt snabba på tillfrisknandet. Genom en virtuell och fysisk tipsrunda med surfplattor stimuleras patienten både till ökad rörlighet, social kontakt och får bekanta sig med den digitala tekniken. Ett uppfriskande exempel på nytänkande i en tid av demografiska utmaningar i sjukvården”

Jag är inte helt säker på att Sue´s kreativitet när det gäller IT bara beror på att hon är Södra Sverigare, men jag är säker på att det spelar en viss roll ! Boka in årsmöte i Bjärred 27 maj så får ni höra mer om Sues arbete och mycket mer !
Nu vill jag önska alla våra fantastiska sjuksköterskemedlemmar en riktigt God Jul och det är min förhoppning att ni alla skall få ett värdefullt år 2015.                                                 Ninni Westgren                                                                                                                    Ordförande