November 2020 – Hälsning från ordförande!

Årsmöte i Bergasalen, Bjärred

Här följer en rapport från ett blåsigt Skanör. I tisdags, den 3 november, samlade vi oss så till Årsmöte i Bergasalen i Bjärred. En kraftigt decimerad skara, men tillräckligt många för att göra det möjligt att sätta punkt för verksamhetsåret 2019, vilket var viktigt och kändes skönt.

Diskussionerna om genomförandet av mötet har varit många och långa, men hur vi än vände och vred på alternativen så skulle mötets genomförande i hög grad påverkas av de restriktioner som finns. Till vår lycka hade vi inga stora eller svåra frågor att besluta om. Föreningens ekonomi har, precis som den globala ekonomin, påverkats av pandemin. Anledningen beror i vårt fall till en del på att vi endast har etiska fonder och de företag som gått bättre än tidigare är t ex spelbolag. För 2020 har vi trots coronapåverkan glädjande nog haft möjlighet att i föreningen dela ut 300 000 kr i stipendier och i stiftelsen 260 000 kr.

Läs gärna föreningens och stiftelsen Verksamhetsberättelser för 2019 på nätet, alternativt hör av Er så skickar vi ett exemplar. Se även bilder från vårt möte på Facebook, (sssh södra sveriges sjuksköterskehem).

Snart är det 2021…hör av Er med idéer för det nya året och fortsätt att vara rädda om Er!!

Hälsningar, Ninni Westgren