Nordic Conference in Nursing Research 2 – 4 Oktober 2023 // Reykjavik, Island

Jag hade förmånen att delta på den 5th Nordic Conference in Nursing Research, som för första gången arrangerades i Reykjavik, Island, stort tack till SSSH för stipendium. Huvudtemat för årets konferens var ”Metoder och nätverk för framtiden.” Konferensen visade upp en bredd avseende presentationer om hur man kan utveckla, stärka och utnyttja forskningsmetoder inom omvårdnad och sjukvård. En aktuell diskussion handlade om tekniska framsteg och digitala lösningar.

Konferensen inleddes med pre-konferens med olika workshops på måndagen, där jag deltog i workshopen med Mary Wells där vi diskuterade kring hur man fångar och maximerar impacten av sin forskning. Det blev verkligen givande diskussioner, och en poäng att ta hem är att planera för PPI, dvs att ha med patienter redan från start av sitt forskningsprojekt. Men också att vi som forskande sjuksköterskor måste marknadsföra oss och vår forskning för att sätta ljuset på den och sprida kunskapen om våra resultat. Workshoparna gav möjlighet till nätverkande och spännande diskussioner.
Det blev många fina minnen från en trevlig, välorganiserad och lärorik sjuksköterskekonferens med fokus på forskning och metoder.

Annette Holst Hansson