Julbrevet 2015

IMG_0819

Ljusskulptur, Clemenstorget, Lund.

Bästa medlemmar!

Först vill jag tacka för ännu ett innehållsrikt arbetsår.

Styrelsen för Föreningen SSSH och Stiftelsen Systergården fortsätter sitt arbete att vara till nytta och glädje för föreningens medlemmar.

Föreningsliv som företeelse slåss för sin existens och konkurrensen kommer framför allt från nya sätt att ”träffas” och ”prata med” varandra. Dessa andra sätt tar så mycket tid i anspråk att det finns lite tid för föreningsliv.

Det innebär att Föreningen SSSH är ute och försöker ta plats på kommunikationsmarknaden, och där är det hårda tag.

På vår hemsida kan Du som är medlem ansöka om stipendium från föreningen SSSH eller från Stiftelsen Systergården. För våra studerande medlemmar kommer vi 2016 att utlysa 5 stipendier riktade mot uppsatsskrivande i termin 5-6.

Vi konstaterar att det är mycket populärt att hyra föreningens hus i Hestra och Björnrike. Vi gläder oss åt detta, och har för tillfället begravt tanken på att sälja huset i Hestra. Anledningen till att diskussionen under en period pågick var framför allt de kostnader ägandet för med sig. I år rustar vi. Luftvärmepump i både Hestra och Björnrike. Bredband och trådlöst Wi-fi är installerat i Björnrike, och från och med i vår även i Hestra. Allt för att våra medlemmar skall ha det bra på sina ferier. Så länge uthyrningen blomstrar vet vi att våra medlemmar har glädje av ägandet för sin rekreation.

Höstens traditionella öppna hus i föreningens lokaler på Baravägen besöktes i år av flera medlemmar som kom för första gången. Vi hade mycket trevligt och vår värdinna och fd ordförande Kerstin Ahldin hade förberett en god lunch.

Höstmötet på Grand sköttes som vanligt, och med den äran, av Ingrid Ronnje. Antalet medlemmar som deltar blir fler för varje år! I år 114! Till nästa år har Grand utlovat ännu bättre arrangemang, under Ingrids bestämda ledning förstås!

Världen runtomkring oss är sig inte lik. Vi som arbetar i sjukvården bidrar på olika sätt till att hjälpa, där vi kan. Vilket som är bästa sättet att hjälpa är inte politikerna ense om eftersom frågan är ovan för Sverige där vi mest använt oss av ett sätt att göra saker på. Ett sätt som hittills fungerat med små variationer från år till år. Det grymma våldet har vi i stort sett varit förskonade från, till skillnad från många av de människor som levt sina liv på andra platser på jorden.

Jag önskar Er alla en fridfull julhelg och att 2016 blir ett bättre år, på vår just nu ganska sargade jord.

Ninni Westgren
Ordförande