Hösten är här, det blir mörkare och vardagslivet rullar på igen…

IMG_1911

Styrelsen har redan haft sitt första möte för hösten och kan meddela att det inkommer många ansökningar och det delas ut en hel del medel vid varje ansökningstillfälle. Precis som det ska vara.

Observera att om du ska studera i höst eller vill boka fritidshusen, då är den 15 september den sista dagen som din ansökan ska vara inne.

Anvisningarna till stipendieansökningarna kommer att bli tydligare under hösten för att underlätta för dig som medlem när du söker stipendier.

Framför oss närmast i tiden (6 september) arrangeras
”Öppet Hus” i föreningens lokaler på Baravägen 9. Ett mycket uppskattat evenemang där medlemmarna har möjlighet att mingla och fika ihop i en trevlig miljö.
Ingen föranmälan krävs.

Redan den 24 september är det dags för höstens stora föreläsning som hålls på Blocket, föreläsningssal 1, Skånes universitetssjukhus i Lund. Mellan 14.30 till 16.00 föreläser Mats Johansson filosof och docent i medicinsk etik vid Lunds universitet om ”Vården som sätts ur spel när TV knackar på dörren”.
Anmäl dig här Obs begränsade platser , bindande anmälan!

Så klart blir det Höstfest med brunch och underhållning på Grand hotell den 25 oktober mellan 12-15. Föreningen har möjlighet att även detta år låta pensionerade medlemmar delta utan kostnad. För övriga medlemmar under pensionsåldern är priset 150 kr, (subventionerat) som betalas vid ankomsten till Grand. Nytt är att SSSH har skaffat banktjänsten SWISH så det går bra att swisha över betalningen.
Anmäl dig här,  Anmälan är bindande och ska vara SSSH tillhanda senast 2015-10-12! Har du ingen dator kan du anmäla dig genom att skriva till SSSH, Baravägen 9, 222 40 Lund.

Ja det var lite om höstens aktiviteter.. tänk på att skicka in din stipendieansökan i god tid till styrelsemötena. Tiderna hittar du på hemsidan under kalendariet. Håll ögonen öppna för kvällsföreläsningar som hålls på Baravägen 9, ännu är det ett preliminärt program, men vi återkommer med tid.

Vill du ha lite nyheter och kanske följa Catharinas äventyr som sjuksköterska  på Grönland, kan du göra det via föreningens Facebooksida, sök på föreningen Södra Sveriges Sjuksköterskehem..   Vi vill uppmana till att ni är aktiva på Facebook, lägg gärna upp bilder när ni är i fritidshusen och berätta hur ni har det, eller på sammankomsterna när ni firar ett jubileum på så sätt delar ni med er till alla medlemmar som inte kan vara med.

Ser fram emot att träffa er i höst / sue :)