Hösthälsning från ordföranden

 

Hösten är här och studenterna är tillbaka.

Enligt väderleksrapporterna har vi haft en usel sommar. Har vi? Det beror på hur man
ser på saken. Bristen på sol, värme och bad har kanske ersatts av något annat som i slutändan kompenserar för den enligt SMHI usla sommaren. Jag hoppas det!

Vi som sitter i styrelsen för Föreningen SSSH och Stiftelsen Systergården hade arbetsmöte den 27 augusti. Utanför fönstren var just den dagen strålande vacker, men eftersom mötet engagerade och alla var på gott humör upplevdes dagen ändå positivt!

Mötet handlade uteslutande om hur föreningen kan vara till nytta för föreningens medlemmar. Och hur vi kan locka nya/gamla medlemmar. Studenter och Universitetet – Leg sjuksköterskor och pensionerade sjuksköterskor– kort sagt att räcka till för så många som möjligt av våra medlemmar och förhoppningsvis göra lite skillnad.

Vi diskuterade sjuksköterskebristen som till en del beror på att alltför många lämnar yrket, ganska många även under utbildningstiden. Jag har ett inplanerat möte med lärarna på Institutionen för vårdvetenskaper vid Lunds Universitet i september. Ett möte löser inget, men kanske samarbete, idéer och engagemang kan vara positivt. En god sammanhållning bland både lärare och studenter under utbildningstiden kanske kan bidra till att fler vill stanna inom yrket, ser möjligheter, och bildar nätverk. SSSH öppnar gärna dörrarna för fler aktiviteter som studenterna själva uttrycker att de önskar/behöver.

Antalet pensionerade medlemmar som söker äldrestipendium från Stiftelsen Systergården ökar stadigt vilket innebär att vi bistår fler. Den summa vi kan dela ut växer tyvärr inte med ökat antal ansökningar. Vi fortsätter naturligtvis att dela ut så mycket som är möjligt. Från och med 1 september ändrade vi namnet till Seniorstipendium.

Föreningens fritidshus i Hestra i Småland kommer att säljas under våren/sommaren 2018. Sista möjligheten att hyra huset blir därför påskveckan 2018. Försäljning kommer att ske via mäklare. Vi kommer att informera på vår hemsida sssh.se när vi kommit så långt.

Påminnelse!
17 september kl 12-15 Öppet Hus för medlemmar.
Välkomna till föreningens lokal på Baravägen i Lund. Antalet deltagare har varierat men vi ser gärna att fler kommer för att träffas och äta en god lätt lunch och dricka kaffe/thé och njuta av vår specialtårta.
Jag hoppas naturligtvis få se er på Öppet Hus och på höstmötet på Grand Hotel i Lund! (Enligt undertecknad Sveriges i särklass mysigaste Grand Hotel!)

Återstår att önska Er alla en riktigt skön höst.
Vänliga hälsningar Ninni Westgren