Sommarhälsning från ordföranden till alla medlemmar !

Vi har fortfarande en fantastisk sommar ! Jag hoppas att ni alla, även ni som inte befinner er i Skåne kan njuta, också ni som hållit igång den svenska sjukvården medan samtidigt som semesterperioden infaller, varje år lika välkommen i detta svala land.

Här följer en kort rapport. Årsmötet avhölls 21 maj på Berga i Bjärred med ca 60 närvarande medlemmar. Föreningen bjöd på förtäring och vi hade glädjen att välkomna Carita Hedar som ny styrelsemedlem. Carita har en gedigen klinisk och administrativ erfarenhet från flera verksamheter i regionen och är en handlingskraftig och positiv typ av person ! Sofia Mugelli Kokholm, ny i valberedningen kommer helt säkert att kunna bidra till återväxt i styrelsen, men självklart även i föreningen. Ni är båda så välkomna !

På årsmötet beskrev Claes Alklund, föreningens och stiftelsens förvaltare på Danske Bank på sitt trevliga och pedagogiska sätt hur ekonomin i föreningen utvecklas i förhållande till världsekonomin, som vi i allt större utsträckning är beroende av. Claes avslutade med att uppmana våra äldre och pensionerade medlemmar att söka medel från Stiftelsen, på det sätt som stiftelsens stadgar föreskriver. För att ytterligare uppmuntra er som har denna möjlighet skickade styrelsen ut ett brev med information till samtliga medlemmar som uppnått pensionsålder. Du som är pensionär, men inte uppnått 65 års ålder är också välkommen att söka.

Den 3 juni var det så dax för examen av en ny kull sjuksköterskor, vilket alltid lika roligt ! SSSH öppnar som vanligt dörren på Baravägen för examensmingel och vår värdinna Kerstin Ahldin med medhjälpare gläds med sina nya kollegor ! Klockan 12 samma dag var det högtidlig avslutning i universitetsaulan och undertecknad har i det sammanhanget den angenäma uppgiften att dela ut föreningens stipendium till den eller de sjuksköterskor som skrivit kursens bästa kandidatuppsats. Ni kan läsa mer om årets vinnare på vår hemsida.

Styrelsen höll sitt sista möte för terminen på Kulturen i Lund, efter att först ha blivit visade « ur-SSSH », dvs Thomanderska huset, flyttat från Paradisgatan till Kulturen. Vi gick där och fantiserade om hur det kan ha varit för de allra första södrasverigarna, fantastiskt intressant och roligt att få se !

Styrelsen har beslutat att behålla Hestra så länge ekonomin tillåter. Det vill säga vi har tills vidare skrinlagt planerna på en försäljning. Diskussionen om föreningens eventuella möjligheter att dela ut stipendier för specialistutbildningar är ej avslutad. Antalet sökande, men också storleken på avkastningen avgör hur många stipendier som kan delas ut, och detta skulle komma att variera från år till år och möjligen skapa osäkerhet. Vi arbetar vidare i med frågan för att förhoppningsvis hitta en någorlunda stabil lösning.

För höstplaneringen :
7 september kl 12-15.00 Öppet Hus på Baravägen. Välkommen !
19 oktober kl 12-14.30 Höstmöte med brunch på Grand i Lund. Välkommen!

Sue bad mig påminna om Facebook !!! Vi finns där, så klart, och alltfler väljer att följa oss där. Prova du också ! Nu återstår bara att önska er alla en fortsättning på sommaren!

Många vänliga hälsningar Ninni Westgren Ordförande Föreningen SSSH, Stiftelsen Systergården