Hösthälsning till föreningens medlemmar!

Kära vänner!

Efter en makalös sommar förbereder vi oss på bästa sätt för hösten, den går inte att undvika!
De bruna eller gula (gyllene) gräsmattorna har på ett närmast förunderligt vis hunnit hämta sig och förbereder sig väl också för vad som komma skall.

Föreningen har den 29 juni förlorat en mångårig nära vän, Berit Dahlbäck, föreningens och stiftelsens förtroendevalda revisor avled, 77 år gammal. Berit tog sin examen 1963 och har under hela sin yrkesverksamma tid var en engagerad medlem, först i skolans kamratförening och därefter och under alla år i Föreningen SSSH. Vi är tacksamma för alla år av hennes noggranna arbete, alltid väl förberedd och med föreningen och medlemmarnas bästa för ögonen.

Efter en mycket sorglig nyhet kommer något vi glädjer oss åt, (det hade även Berit gjort) ”Lena Widings stipendiefond för forskning eller fördjupningsarbete inom vård/omsorg av barn eller äldre”. Vi hoppas kunna dela ut ett första stipendium redan 2018. All information och ansökningsblankett kommer ni att finna via vår hemsida.

För att kunna fortsätta upprustning och vård av vårt fina fritidshus ”Nya Berga”, Björnrike, Vemdalen i Härjedalen, kommer vi att fr.o.m 2019 höja avgiften för v 52-v 9 till 3000 kr/vecka. Övriga veckor 1500 kr.

Varför heter ”Nya Berga”, Nya Berga? Apotekare Montelin i Lund donerade fastigheten Berga till SSSH för att sjuksköterskor som studerade och arbetade i Lund på sin lediga tid skulle kunna cykla till Bjärred för att umgås, bada salta bad och ha det skönt. För de pengar som föreningen fick vid försäljning av Berga till Bjärreds församling i Svenska kyrkan köptes ett annat ”fritidshus”, som fick naturligt nog fick namnet Nya Berga. Nya Berga erbjuder inga salta bad men mycket annat, främst i form av friluftsliv som naturligtvis varierar beroende på årstid.

Jag passar också på att informera om att vi från och med 2019 kommer att återgå till att som tidigare ”värdera medlemskap”. Det innebär att du måste ha varit betalande medlem under minst 1 år för att kunna ansöka om stipendium eller för att hyra Nya Berga. Studentstipendier, dvs stipendier som utdelas under grundutbildning och specialistutbildning undantas från denna regel.

Som vanligt hade föreningen Öppet Hus på Baravägen den 23 september. Ett gäng glada och pigga damer njöt av trevlig samvaro och lite gott att äta och dricka tillsammans med förra ordföranden Kerstin Ahldin och nuvarande.

Nu återstår bara för mig att säga: 
Jag hoppas att vi ses på Grand, på vårt traditionella Höstmöte den 28 oktober. Ta något varmt på dig när du skall ut, vinden är vissa dagar riktigt vass!  

Varma hälsningar
Ninni Westgren
Ordförande Föreningen SSSH och Stiftelsen Systergården