Julhälsning från ordförande

Hej alla medlemmar!

Året går mot sitt slut och jag vill tacka alla er medlemmar i vår förening, som nästa år fyller 120 år! Ni är alla viktiga och vi hoppas få se många av er på våra olika jubileumsevent. Planeringen är i full gång och snart kan vi publicera datum för de olika arrangemangen men redan nu är Bergasalen i Bjerred bokad för årsmöte den 23 maj, Skissernas museum med guidad bokning är bokat för ett medlemsmöte den 30 maj. Höstfesten är planerat att vara på AF den 29 oktober.  År 2020 var utsett till sjuksköterskornas år av WHO, hela världens sjuksköterskor planerade för firande som tyvärr fick ställas in på grund av pandemin. Nu hoppas vi att vaccineringen löser att inget, som inte går att se, inte skall få sätta käppar i hjulet för firande. Vi mår alla bra av att fira!

Under hösten har vi haft öppet hus i vår lokal och höstfest på Grand, båda evenemangen har avlöpt väl med många nöjda gäster. Tyvärr kunde jag inte själv delta på Grand då jag var på väg hem från USA där jag och drygt 40 andra sjuksköterskor deltagit på en stor konferens, Magnetkonferensen som arrangeras av den amerikanska sjuksköterskeföreningen. Drygt 13 000 stolta sjuksköterskor varav många från Europa. Det beror på en stor internationell forskningsstudie, Magnet4Europe där 65 europeiska sjukhus ingår. Från Sverige deltar 4 sjukhus, Kalmar sjukhus, Södertälje sjukhus, Uppsala Akademiska sjukhus och Skånes universitetssjukhus, SUS. Studien skall hjälpa sjukhusen att få en bättre arbetsmiljö så att fler sjuksköterskor stannar kvar inom vården. Här finns reportage från SUS, https://www.vardfokus.se/yrkesroller/sjukskoterska/de-tar-taten-pa-olika-niaer/

Det är glädjande att kunna berätta att vi har många som ansöker om olika stipendier och vi har i år delat ut 580 000 kr till våra medlemmar!

Du som är sjuksköterskestudent vid Lunds universitet och är färdig i januari kan bli medlemmar nu för att senast den 18 december beställa brosch 2022. Gå in på vår hemsida så hittar du formuläret.

Nu lackas det mot jul, en högtid som många älskar, de flesta av oss träffar familj och vänner, pysslar, äter god mat och dricker glögg. Vi tänder levande ljus och adventsljusstakar. Även om vi skall spara el så tänk på att en adventsljusstake med LED-lampor kan vara tänd i över 1400 timmar innan den drar 1 kw. Så njut utan dåligt samvete.
Själv älskar jag julen och framför allt veckorna från advent och framåt då bakar jag pepparkakshus, varje år något nytt motiv från vad jag och min man har besökt under året. Under pandemin blev det vårt eget hus…. men i år blev det Lego Casle för under semestern var vi på Legoland med våra tre största barnbarn.

Glad Advent, God Jul och Gott Nytt År!

Ami Hommel
ordförande