Juni 2021 – Sommarhälsning från ordförande

Sarah P, Matilda B och Ali M är några av alla (83) nyutexaminerade sjuksköterskor sommaren 2021.

Enligt ett flertal meteorologiska institut skall vårt land få riktigt sommarvarmt framöver. Det är vi värda. 

Jag måste nog erkänna att samtidigt som vi börjat vänja oss vid att ha möten via internet, lika trötta börjar vi bli på det.

Vi människor behöver träffa andra människor ”på riktigt”! Jag har haft kontakt med ganska många som lidit av ”covid-ensamhet” och jag önskar verkligen att alla som känt sig isolerade och ensamma kan få möjlighet att njuta av sommaren med det lätt umgänge som möjliggörs av sol och värme.

Sue Harden och Kerstin Ahldin har gjort en fin film som visar mössvikning som när den är färdigfixad kommer att läggas ut på hemsidan. Att vika en södrasverigemössa är inte gjort i en handvändning kan jag meddela!

Vi är också i färd med att göra en liten film om skolans och föreningens historia. Oklart i nuläget om den kommer att få Guldpalmen i Cannes men för alla oss södrasverigare kommer den att bli en värdefull påminnelse om tider som flytt!

Naturen bryr sig inte om att vi har pandemi, vilken tur. Parker och trädgårdar står i full blom och doftar lika gott som annars. Grönsakerna från alla gårdsbutiker smakar lika gott och ja, det finns saker att njuta av och glädja sig åt. I Skanör har rekordmånga skärfläckor häckat i år och att se de små nyaste skärfläckorna, små ulliga bollar på långa ben spatsera omkring gör mig glad.

Återstår att önska Er alla skönast möjliga sommar!

De allra vänligaste hälsningar

Ninni Westgren