September 2021 – Hälsning från ordförande!

Clemenstorget i Lund, september 2021

Fortfarande varmt och skönt och därmed badtemperatur, tycker många! Alla trädgårdsroade tänker JAS. Juli-Augusti-September, de månader då de som odlat skördar och trädgården rustas för höst och vinter.

Folkhälsomyndighetens nya instruktioner gäller fr o m 29 september 2021. Möjligheter för sammankomster och trevligt umgänge blir ”som vanligt” igen, skönt!

Möjligheten att hålla avstånd och tvätta händerna ofta finns kvar, skönt!

Efter att ha ställt in förra årets ”Öppet hus” i våra lokaler på Baravägen i Lund så öppnar vi dörren igen enligt plan, den 26 september kl 12-15. Slumpen gör att årets datum innebär sista dagen för nuvarande restriktioner. Med vetskap om hur våra ”Öppna Hus”-sammankomster brukar se ut bedömer vi att det trots restriktioner inte kommer att innebära något problem att genomföra.

Jag vill gärna berätta om positiv konsekvens av pandemin. Många medlemmar har upptäckt att vårt fina fritidshus i Björnrike, Härjedalen är fantastiskt att besöka årets alla veckor, inte bara vintertid. Styrelsen vårdar huset ömt och vi genomför någon ”vårdande” åtgärd varje år, vilket många har uttryckts sin uppskattning över. Vår husansvariga i styrelsen, Sue Harden, har utvecklat ett synnerligen välfungerande kontaktnät i husets närområde och har en tät kontakt med vår ovärderlige allt-i-allo (andra generationen) på plats.

Årets kombinerade Årsmöte-Höstmöte på Grand går av stapeln den 24 oktober. Glöm inte att anmäla Dig! Anmälan stängd 10 oktober.

Styrelsens årliga arbetsmöte genomfördes 29 augusti. Mötets syfte är att utvärdera verksamhetsåret som gått och planera framåt. Det är elva år sedan studentmedlemskap i föreningen infördes. Mycket arbete har lagts ner på information och diverse sammankomster och kontakter. Utfallet varit mycket begränsat i förhållande till insatsen. Dvs få studentmedlemmar som inneburit mycket extraarbete. På årsmötet kommer vi därför att föreslå att vi återgår till tidigare regler med medlemskap fr o m examen. Fokus kommer att läggas på nyblivna sjuksköterskors behov av stöd/mentorskap och uppmuntran då det visat sig att många sjuksköterskor inte stannar i yrket och saknar stöd under de första viktiga åren i yrket. (Nuvarande studentmedlemmar är naturligtvis välkomna att stanna och åtnjuta de studentinriktade förmåner som finns).

Under arbetsmötet redovisades även nuläget för filmprojektet. En kort film som är tänkt att visa lite om föreningen och SSSH´s historia. Filmen kommer att finnas tillgänglig på nätet men kommer också att kunna visas vid sammankomster av olika slag.

Nu håller brevet på att bli för långt, vi ses!

Många vänliga hälsningar,
Ninni Westgren
Ordförande