Sommarhälsningar

Skissernas museum

SSSH på Skissernas museum

Bästa medlemmar
Sommaren är här och jag vill börja med att tacka alla SSSH-sjuksköterskor för allt det fantastiska arbete som ni som är pensionärer har gjort under ert arbetsliv och alla ni som fortfarande arbetar på sjukhus, vårdcentraler, andra vårdinrättningar och på lärosäten.

Ni gör alla stor skillnad för våra
patienter, deras anhöriga och våra studenter.

 

Föreningens årsmöte avlöpte i vanlig ordning i Bjärred den 23 maj. Med på vårt möte var Lars Kotte, en välkänd person för de flesta av er. Lars har varit föreningen och stiftelsens förvaltare i långa perioder sedan 1990 och har skött det med den ära. Lars höll ett fint föredrag för oss om företaget Söderberg & Partner samt historiken kring SSSH s förvaltning sedan 1990 och framåt. Lars presenterade också vår nya förvaltare Anders Berglund som vi önskar välkommen och ser fram mot fortsatt fint samarbete.
Vi avtackade Kerstin Ahldin, vår trogna styrelsemedlem som varit ordförande under lång tid och de senaste åren även föreningens värdinna. I dessa roller har hon tagit hand om både föreningen och er, dess medlemmar, med stor omsorg. Hon har hållit i många träffar i föreningens lokaler, den sista höll hon den 22 maj dagen innan hon avgick, en riktig trotjänare!

Vi välkomnade också in en ny ung styrelsemedlem Amanda Hansson som presenterade sig på årsmötet och även på vår jubileumsträff på Skissernas museum. Som ni alla vet har flera av styrelsemedlemmarna arbetat med firandet av föreningens 120 års jubileum. De anordnade en fantastisk trevlig kväll på Skissernas museum där vi delades in i tre grupper och fick följa guider runt, som med inlevelse och utan manus under 45 minuter berättade om några av de olika verken innan vi avslutade kvällen med lite bubbel och tilltugg.

I Museets samling finns verk av både svenska och internationella konstnärer. Samlingen består idag av ca 30 000 verk av konstnärer från det tidiga 1900-talet fram till vår tid. Verken kan bestå av allt från en snabbt nedklottrad blyertsskiss eller centimetersmå skisser i kopparnät, till fem meter höga gipsskulpturer och i vissa fall även färdiga verk. Det är väl värt ett besök!

Glöm inte bort att det kommer fler evenemang, i september är det dags för Livets museum, jag hoppas vi ses där. Det är med stolthet jag presenterar mig som SSSH-sjuksköterska, jag hoppas att alla ni medlemmar också känner er stolta. Jag vill uppmuntra er alla att ta hand om er själva. Njut av sommaren, solen och naturen som blomstrar och ta er tid för att slappna av och återhämta er. Ni förtjänar det!

Ami Hommel
Ordförande SSSH