En Julhälsning till alla medlemmar!

IMG_1243Hösten passerade varm och vacker och dröjde sig kvar till långt in på vintern, här i Skåne. Nu har vi provat på vinterstorm som heter duga och hoppas att vinden lägger sig och att mjuka vita flingor bildar ett vackert vitt, inte för djupt täcke över landskapet, inte på vägen, lagom till jul!! Ja, så kan en förhoppning om väderläget se ut inför julen. Vad det sedan blir, det får tiden utvisa.

Vid en tillbakablick kan vi konstatera att årets Höstmöte på Grand den 27 oktober blev en succé. Utlovad enkät till alla som deltog skickades ut och kom tillbaka med synpunkter. Resultatet blev att en stor majoritet svarade att brunch var ett bra påfund, tidsmässigt och matmässigt, men att lite underhållning i någon form kunde vara trevligt. Styrelsen tar naturligtvis till sig detta och medlemmarna kan därför förvänta sig en variant på årets brunch nästa år.

Den 4 december besökte Eva Joelsson-Alm, ”Årets ledare i omvårdnad 2013”, utsedd av Svensk sjuksköterskeförening, SSSH i föreningens lokaler på Baravägen för att presentera sitt arbete ”Jag är inte sjuk – bara skadad för resten av livet”. Eva beskrev de skador som kan uppstå på urinblåsans funktion vid bristande kontroll t ex i samband med operationer (exempelvis övertänjning). En grupp medlemmar samlades för att höra Eva. Det gavs även möjlighet att ställa frågor och umgås.

15 jan Examensmingel för kursen som tar sin examen denna dag. Samling i föreningens lokaler på Baravägen för att dela en festlig stund innan examenshögtid.

29 jan information inför examen, för de studenter som tar sin examen i juni 2014.

På det nya året, med början den 5 mars 2014 välkomnar vi medlemmar till en ny föreläsning med möjlighet till frågor och diskussion. Ämnet denna gång är ”Vården inifrån”. Ami Hommel och Ewa Wallin leder mötet.
12 maj uppmärksammar vi Sjuksköterskan Dag med aktiviteter, denna gång i Lund.

Frågor kring försäljning av föreningens fritidshus i Hestra har kommit till styrelsen från några medlemmar. Två medlemmar har visat preliminärt intresse vid en ev försäljning. Styrelsen kommer under våren att göra en noggrann kartläggning av beläggning, intäkter och utgifter samt en värdering av fastigheten av två olika värderingsmän. Underlaget kommer att presenteras för medlemmarna vid årsmötet.

Frågan om stipendier till medlemmar i samband med utbildning som leder till professionell utveckling utreds.

Håll utkik på hemsidan och följ oss på Facebook!

Jag hoppas att alla medlemmar får en riktigt trevlig julhelg, med möjlighet att ge nära och kära lite extra tid, lyssna på julens vackra musik och tillsammans se framemot ett nytt år.

Tack för i år! Jag hoppas vi ses nästa år igen!

Ninni Westgren
Ordförande