November 2021 – Hälsning från ordförande!

Stadsparken i Lund

Så plötsligt händer det, superförkylningen och huvudvärken slår till och gör att man får ställa in något man planerat för och sett fram emot. För min del gällde det SSSH:s årsmöte och Höstmöte på Grand i år. Men, ingen skada skedd, Annette Holst Hansson, som den vice ordförande hon är, tog platsen på podiet och genomförde årsmötet på bästa tänkbara sätt kunde samtliga närvarande 110 kollegor konstatera.

I styrelsen funderar vi varje år kring hur vi på bästa sätt skall ordna sammankomsterna. I år såg vi oss nödgade att utesluta underhållning då vi tänkte att sammankomsten kunde bli för lång för några av de närvarande. Några saknade underhållningen… Vi tar tacksamt emot förslag till förändringar som kan göra våra sammankomster ännu bättre och ännu trevligare.

Höstens traditionella ”Öppet Hus” var i år välbesökt, så välbesökt att vi fortsättningsvis kommer att behöva anmälan om deltagande i förtid. Hittills har vi med framgång välkomnat samtliga som knackat på dörren. Så också denna gång är bäst att tillägga!

Vårt fina fritidshus ”Nya Berga” i Vemdalen kommer att utrustas med laddningsstolpe som elhybridbilar kan ha stor glädje av.

Återstående styrelsemöten innebär beslut om stipendier. På Nobeldagen bjuder vi in de sjuksköterskestudenter som går sista terminen till oss för information om föreningen och på examensdagen den 14 januari välkomnar vi dem till ”Examensmingel” med broschutdelning hos oss.

10 års satsning på studenter på sjuksköterskeutbildningen avslutas i och med beslut om stadgeändring på årsmötet. Dagens utbildning på universitetet skiljer sig på många sätt från tidigare sjuksköterskeutbildning. Universitetet erbjuder sociala och andra aktiviteter som tidigare inte var tillgängliga för ”sjuksköterskeelever”.

Vårt fokus faller därför naturligt på nyutbildade sjuksköterskors behov. Både spännande och viktigt och jag ser framför mig diskussionsforum i någon form samt inspiration och stöd som uppmuntran att stanna i yrket och att vidareutbilda sig. Det finns säkert mycket vi kan göra!

Stiftelsen Systergården fokuserar som tidigare på pensionerade sjuksköterskor!

Vi hörs igen i december!
Ninni Westgren
Ordförande