September 2020 – Hälsning från ordförande!

Vår annorlunda sommar närmar sig sitt slut. Jag hoppas att alla kunnat njuta av att sommaren varit fin i år. Under våren har styrelsen varit hänvisad till att ”träffas” via internet. Säga vad man vill, men det kan aldrig ersätta personliga möten. Nog sagt om detta, jobbet har blivit gjort och det är det viktigaste för en styrelse.

Förra styrelsemötet beslöt vi oss för att satsa på Årsmöte den 3 november och nu får vi hålla tummarna för att det håller. Kallelse och information kommer per brev till samtliga medlemmar.

Jag har fått signaler om att man är ledsen för att Höstmötet behövt ställas in, men också förståelse för att det var tvunget. Jag förstår besvikelsen, men vi kommer igen nästa år!

Föreningen har i 10 år delat ut stipendium till den/de studenter som skrivit ”Bästa uppsats” på sjuksköterskeprogrammet. Från och med nu kommer vi inte att fortsätta med detta utan istället arbeta i ett närmare samarbete direkt med studentrepresentanter för att få aktuell kunskap om hur vi bäst uppmuntrar, stödjer och premierar studenter under studietiden.

I år är det 117 år sedan sjuksköterskeutbildningen i Lund startade i Dr Sandbergs hus på Paradisgatan. Samtidigt är det 50 år sedan föreningen SSSH och stiftelsen Systergården startade. Nuvarande förening kan sägas vara en fortsättning på den kamratförening som fanns i den ursprungliga utbildningen, det vill säga innan skolan blev en del av Malmöhus läns landsting.

Du som är intresserad av föreningens och skolans historia, hör av Dig om Du inte redan har ”Minnesskriften” som beskriver utvecklingen av såväl sjuksköterskeutbildningen i Lund, som ett stycke svensk sjukvårdshistoria. Vi skickar gärna Minnesskriften till Dig.

Ett antal medlemmar saknar mailadress i kontaktuppgifterna. Är Du en av dem? Det kan lätt avhjälpas! Du uppdaterar Dina kontaktuppgifter med aktuell mailadress genom att maila sssh.lund@gmail.com eller via kontaktformuläret på SSSH:s hemsida.

Jag kommer fortsättningsvis att skicka nyhetsbrev lite oftare än hittills för att kunna  förmedla färska nyheter. Tills vi hörs igen, sköt om Er, var rädda om Er och hör gärna av Er med synpunkter och idéer!

Hälsningar Ninni Westgren